Президент України провів зустріч з Державним секретарем та Міністром оборони Сполучених Штатів Америки

08:38, 25 апреля 2022
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном та Міністром оборони США Ллойдом Остіном, які прибули з візитом до України.
Президент України провів зустріч з Державним секретарем та Міністром оборони Сполучених Штатів Америки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На початку перемовин Володимир Зеленський підкреслив важливість відвідання американськими високопосадовцями Києва у цей відповідальний та важливий момент для Української держави.

«Ми цінуємо те, що Сполучені Штати Америки безпрецедентно допомагають Україні. Хочу від себе особисто та від усього українського народу подякувати Президенту Байдену за його лідерство в підтримці України, за його особисту чітку позицію. Подякувати усьому американському народу, а також Конгресу за двопалатну та двопартійну підтримку. Ми це бачимо. Ми це відчуваємо», - наголосив Володимир Зеленський.

Президент України обговорив із делегацією Сполучених Штатів пріоритетні наразі для воюючоі держави питання – оборонну допомогу, посилення санкційної політики проти Росії, фінансову підтримку України та гарантії безпеки.

Глава держави відзначив, що вже надана Сполученими Штатами оборонна підтримка на загальну суму 3,4 мільярди доларів США є найбільшим внеском у зміцнення обороноздатності України. Президент України підкреслив - це сприяння вже допомагає вивести оборонні спроможності України на якісно новий рівень, що є вкрай важливим для наших захисників і захисниць, які боронять рідну землю на передовій.

Окрему увагу приділили санкційній політиці, що має і надалі посилюватися та стати вагомим елементом впливу на агресора. «Ми розуміємо, якими мають бути наступні кроки на цьому треку. І розраховуємо на підтримку партнерів», - підкреслив Володимир Зеленський та передав американській стороні План дій щодо посилення санкцій проти Російської Федерації, напрацьований міжнародною експертною групою Єрмака-Макфола.

Обговорюючи шляхи активізації фінансової підтримки України, як для сприяння економіці, так і для подальшої відбудови нашої держави, Президент України окремо відзначив важливість розширення Сполученими Штатами можливостей для доступу українських товарів на американський ринок.

У ході зустрічі також обговорили мирний процес і перспективи посилення антивоєнної коаліції. Володимир Зеленський наголосив, що Україна бачить США лідером серед майбутніх країн-гарантів безпеки нашої держави.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси