Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію до кінця літа

13:57, 22 мая 2022
Воєнний стан та загальна мобілізація триватимуть додаткові 90 днів починаючи з 25 травня.
Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію до кінця літа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада затвердила укази Президента України Володимира Зеленського про продовження воєнного стану на 90 днів та щодо продовження на аналогічний термін загальної мобілізації. За відповідні рішення проголосували 320 та 315 народних депутатів відповідно.

Згідно з указом Президента України про продовження воєнного стану, він триватиме додаткових 90 днів починаючи з 25 травня.

Загальну мобілізацію продовжено ще на 3 місяці починаючи з 25 травня. 

Таким чином, воєнний стан та мобілізація триватимуть до 23 серпня.

Слід зауважити, що перший зам спікера Олександр Корнієнко поспішив звинуватити ЗМІ у фальстарті з новиною про голосування, хоча відповідна інформація з'явилася на офіційному телеграм-каналі Верховної Ради, а потім звідти була швидко видалена. Окрім того, слід підкреслити, що парламент не публікує оперативно дані про голосування законопроектів на своєму сайті, тож ЗМІ зараз дізнаються інформацію про прийняті закони з соцмереж депутатів, які самі іноді помиляються у тому, що було прийнято. Зокрема, на каналі голови партії "Слуга народа" Олени Шуляк раніше було опубліковано інформацію про закон, який насправді прийнято не було. Згодом ці дані просто видалили. 

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський 24 лютого підписав указ про запровадження воєнного стану в Україні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки