Представниця парламенту в КСУ заявила, що на посаду голови КСУ були кандидати: чи відповідає це дійсності

15:39, 14 июня 2022
Ольга Совгиря повідомила, що начебто на посаду голови КСУ 14 червня були висунуті кандидати та було голосування за них - чи відповідає це дійсності
Представниця парламенту в КСУ заявила, що на посаду голови КСУ були кандидати: чи відповідає це дійсності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конституційний Суд України повідомив на своїй офіційній сторінці, що «сьогодні, 14 червня, відбулося спеціальне пленарне засідання Суду з обрання Голови Конституційного Суду України. Голову Конституційного Суду України на цьому засіданні не обрано. Нові вибори Голови Суду будуть проведені на одному з наступних спеціальних пленарних засідань Суду» (дослівно - прим. ред.). 

Разом з тим, представниця Верховної Ради України в КСУ, депутат від «Слуги народу» та кандидат до КСУ Ольга Совгиря опублікувала повідомлення, що «жоден кандидат на цю посаду не отримав необхідну кількість голосів суддів. Відповідно до Конституції, закону і регламенту Суду вибори голови КСУ відбуваються шляхом таємного голосування суддями. Обраним вважається кандидат, за якого проголосує не менше 10 суддів. Якщо жоден із кандидатів на посаду Голови Суду не одержав необхідної кількості голосів проводяться нові вибори не пізніше ніж через місяць з дня проведення попередніх виборів Голови Суду. Таким чином, не пізніше 15 липня Суд має провести повторні вибори».

Однак, як видно з офіційного повідомлення КСУ, про те, що відбувалося висування кандидатур та голосування за кандидатів на посаду Голови КСУ, у ньому не йдеться.

Нагадаємо, на думку Ольги Совгирі, під час воєнного стану можна реформувати діяльність КСУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки