У «Слузі народу» пропонують на законодавчому рівні закріпити заборону виїзду чоловіків призовного віку за межі України на час воєнного стану

18:10, 23 июня 2022
Пропонується на законодавчому рівні заборонити виїзд чоловіків 18-60 років за межі України на час воєнного стану за винятком осіб, які визначає уряд та тих, хто мають право на відстрочку.
У «Слузі народу» пропонують на законодавчому рівні закріпити заборону виїзду чоловіків призовного віку за межі України на час воєнного стану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7484 "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", яким пропонується надати відстрочку від призову за мобілізацією працівникам бюро економічної безпеки та закріпити на законодавчому рівні заборону на виїзд чоловіків з України під час воєнного стану.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 23 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію та встановити, що відстрочка від призову під час мобілізації надається працівникам Бюро економічної безпеки. Слід зазначити, що працівники «попередника» БЕП – податкової міліції мали право на відстрочку.

Також пропонується доповнити закон «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», новою статтею 3-1 та передбачити, що громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі України під час дії воєнного стану в Україні за винятком осіб, яким надається відстрочка відповідно до статті 23 закону «про мобілізацію та мобілізаційну підготовку»(заброньовані особи, визнані тимчасово непридатними до військової служби(з наступним проходженням комісії), самостійно виховують дитину до 18 років та ін).

Крім вказаних осіб право виїзду закордон може бути надано особам, визначеним Кабміном.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про скасування заборони на виїзд з України чоловіків призовного віку. Глава держави доручив прем’єру Денису Шмигалю звернути увагу на можливі випадки корупції у територіальних центрах комплектування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки