Нацбанк повідомив про створені передумови для скасування обмежень на купівлю валюти

13:45, 24 июня 2022
НБУ вважає, що ухвалений Радою закон про відновлення мит та податків на  імпорт товарів створює передумови для скасування обмежень на купівлю валюти
Нацбанк повідомив про створені передумови для скасування обмежень на купівлю валюти
Джерело фото: zn.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України ухвалила в цілому проєкт закону № 7418 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування.

 На думку Нацбанку, ці зміни створюють:

1) підстави для скасування переліку товарів критичного імпорту, який діє з початку російського вторгнення;

2) передумови для скасування обмежень на купівлю валюти та транскордонні перекази для імпорту товарів з боку НБУ, які були введенні для балансування відпливу та припливу валюти до держави.

«Набрання чинності законом створює передумови для скасування обмежень на купівлю валюти та транскордонні перекази для імпорту товарів із боку НБУ. Водночас в умовах воєнного стану ми вважаємо за доцільне зберегти обмеження на купівлю валюти та транскордонні перекази для імпорту послуг», – зазначив Голова НБУ Кирило Шевченко.

«Відновлення мит та податків на  імпорт товарів та послуг є важливим кроком на шляху до повернення здатності валютного ринку до самобалансування. Як зазначають в уряді, закон дає змогу застосувати альтернативний механізм балансування відпливу та припливу валюти до держави за рахунок стягнення мит і податків під час імпорту. Йдеться про відновлення оподаткування для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої груп, для підприємств, що не сплачують ввізного мита, а також для автомобілів, що ввозяться громадянами.

Також, за оцінками Міністерства економіки, очікується збільшення щомісячних надходжень до дохідної частини державного бюджету на 3,5 млрд грн. Це дуже важливо, оскільки сприятиме зменшенню обсягів фінансування дефіциту бюджету з боку Національного банку та відповідно зниженню девальваційного тиску», - зауважили в НБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва