Екс-керівнику ДП «Інформаційні судові системи» повідомили про підозру

17:40, 13 июля 2022
Попередній керівник підконтрольного ДСА держпідприємства ДП «Інформаційні судові системи» отримав підозру.
Екс-керівнику ДП «Інформаційні судові системи» повідомили про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому заступнику Генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Державної судової адміністрації України, який організував несанкціонований доступ до інформаційних ресурсів судової системи (ч. 1 ст. 361 КК України), повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно із матеріалами досудового розслідування, на момент вчинення злочину підозрюваний здійснював повноваження виконувача обов’язків Генерального директора ДП «Інформаційні судові системи». Вказане підприємство підпорядковується Державній судовій адміністрації України (ДСА) та забезпечує, у тому числі, створення та функціонування Єдиного державного реєстру судових рішень.

Під час планових робіт з модернизації програмного забезпечення інформаційно-телекомунікаційної системи суду посадовець надав третім особам несанкціонований віддалений доступ до її мережевого обладнання, яке використовується для функціонування електронних сервісів судової системи: електронної пошти, Єдиного реєстру судових рішень, колл-центру тощо.

В результаті несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем було порушено встановлений порядок маршрутизації інформації, а також спотворено процес її обробки.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються обставини правопорушення та особи, які можуть бути до нього причетними.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження ДКІБ СБ України.

Нагадаємо, що з 2017 року напрямом інформатизації судів та контролем за впровадженням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) опікується заступник голови ДСА Сергій Чорнуцький. За цей час змінилося кілька керівників ДП «ІСС».

Разом з тим, повноцінно впровадити електронне правосуддя в Україні досі не вдалося, хоча створення та запуск ЄСІТС було передбачено у процесуальних кодексах ще у 2017 році.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді