Українці обговорюють зарплати працівників апаратів судів

12:10, 18 января 2020
У відкритому листі працівники апаратів судів повідомляють, що вони отримують 4-5 тисяч гривень на місяць.
Українці обговорюють зарплати працівників апаратів судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» повідомляла, що працівники апаратів судів підготували відкритий лист до Президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, міністра юстиції та голови ДСА. В листі, зокрема, повідомлялося про низький рівень оплати праці працівників апаратів судів.

«Так, посадовий оклад працівника апарату суду згідно Постанови, яка набрала чинності з 1 січня 2019 року становить: провідний спеціаліст, старший секретар суду, секретар судового засідання — 3800 грн; спеціаліст, судовий розпорядник, секретар суду — 3524 грн; головний спеціаліст — 4900 грн.

А зараз вже 2020 рік!!! І станом на 16 січня 2020 року проект Постанови ще не прийнятий. Хоча у проекті Постанови посадові оклади зростуть в середньому на 300 грн: спеціаліст, судовий розпорядник, секретар суду — 4204 грн; провідний спеціаліст, старший секретар суду, секретар судового засідання — 4230 грн; головний спеціаліст — 5300 грн».

З повним текстом звернення можна ознайомитися за посиланням.

Оприлюднення відкритого листа викликало жваві обговорення в соціальних мережах.

«Ми вважаємо, що суддівська праця повинна бути оцінена належним чином, на рівні євростандартів, але такий космічний розрив між заробітною платою, наприклад судді місцевого суду з посадовим окладом 75 672 грн (і це без вислуги років) і державним службовцем підгрупи «В3» групи «В» 4204 грн — це не чесно і не справедливо, адже державні службовці — це «детальки» великого механізму судової системи, і без «винтиків» та «гайок» система не зможе працювати у вигляді «суддя-помічник» повноцінно. Державні службовці, як і судді, і помічники, мають вищу юридичну освіту, а більшість мають дві і більше вищі освіти», — наголошують автори відкритого листа.

Нагадаємо, представник Президента у КСУ назвав різницю у зарплатах судді Верховного та місцевого судів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки