Справу про розтрату 28 млн колишнім керуючим ПАТ «Одеська ТЕЦ» скеровано до суду

08:17, 7 февраля 2019
В Одесі судитимуть екс-керуючого ПАТ «Одеська ТЕЦ», обвинуваченого у заподіянні збитків на суму понад 28 млн гривен.
Справу про розтрату 28 млн колишнім керуючим ПАТ «Одеська ТЕЦ» скеровано до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затвердили обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення колишнього арбітражного керуючого ПАТ «Одеська ТЕЦ» у розтраті коштів товариства на суму понад 28 млн гривень.

Розслідуванням встановлено, що навесні 2016 року арбітражний керуючий ПАТ «Одеська ТЕЦ» (99,989% статутного капіталу якого належать державі) в порушення вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір з комерційною компанією про постачання природного газу, яка не мала технічної можливості виконати дану поставку.

Попри очевидну неможливість виконання такого договору, арбітражний керуючий перерахував кошти комерційній структурі, натомість газ державному підприємству так і не було поставлено.

Такі дії посадовця призвели до заподіяння збитків державі на суму понад 28 млн гривен.

На сьогодні обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України скеровано для розгляду по суті до Суворовського районного суду міста Одеса.

Застереження: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Івано-Франківську  арештували екс-чиновника ОДА, який розкрадав мільйони.

Також відомо, що Київська місцева прокуратура завершила досудове розслідування у справі голови Гостомельської селищної ради, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів на суму понад  700 тисяч гривень.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва