Вбивство таксиста в Харкові: суд обрав запобіжний захід підозрюваному

12:24, 14 февраля 2019
Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Вбивство таксиста в Харкові: суд обрав запобіжний захід підозрюваному
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вбивство серед білого дня 50-річного чоловіка, який працював таксистом, стало потрясінням для  жителів Харкова. Чоловікові перерізали горло прямо біля його ж автомобіля.

13.02.2019 до Червонозаводського районного суду міста Харкова надійшло клопотання старшого слідчого СВ Основ’янського ВП ГУ НП в Харківській області Дяченка А.С. про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України. За допомогою автоматизованої системи документообігу суду вищевказане клопотання передано на розгляд слідчому судді Гребенюку В.В.

13.02.2019 у приміщенні зали судового засідання №2 Червонозаводського районного суду міста Харкова відбувся розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді, суду вважати, що підозрюваний, обвинувачений, засуджений може здійснити дії, передбачені частиною першою статті 177 Кримінального процесуального кодексу України.

В обґрунтування слідчий посилався на наявність обґрунтованої підозри у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, ризиків, визначених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України  та недостатність застосування більш м’яких запобіжних заходів для запобігання ризикам, зазначеним у клопотанні.

У відповідності до частиною першою статті 183 Кримінального процесуального кодексу України тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м'яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Дослідивши всі обставини справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання слідчого та обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 днів, що буде запобігати ризикам.

Так, ухвалою Червонозаводського районного суду міста Харкова від 13.02.2018 підозрюваному у вбивстві чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі «Харківський слідчий ізолятор» строком на 60 днів. Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд ухвалив рішення щодо військової, яка не з’являлася на службі три доби.

Також ми писали, що суд обрав запобіжний захід для підозрюваної у вбивстві власного чоловіка.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду