Верховний Суд оприлюднив тижневий огляд рішень ЄСПЛ

17:26, 1 марта 2019
Огляд практики Європейського суду з прав людини містить відомості, зокрема, щодо 7 справ по Україні.
Верховний Суд оприлюднив тижневий огляд рішень ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прес-служба Верховного Суду оприлюднила черговий огляд практики Європейського суду з прав людини, який містить рішення, ухвалені ЄСПЛ з 18 по 22 лютого 2019 року.

Огляд також включає опис семи справ проти України.

У справі GARBUZ v. UKRAINE заявник скаржився на незабезпечення судом першої інстанції допиту свідків та на надмірну тривалість кримінального провадження щодо нього. 

У справах MEDYANIKOV v. UKRAINE, BEKETOV v. UKRAINE, SYENIN v. UKRAINE заявники скаржилися на жорстоке поводження з ними працівників правоохоронних органів, неналежні умови ув’язнення та відсутність відповідного медичного лікування.

У справах KOSTYUKOV v. UKRAINE та SHUMELNA v. UKRAINE ЄСПЛ констатував порушення п. 1 ст. 6 Конвенції у зв’язку з надмірною тривалістю проваджень щодо заявників, та у справі SKLYAR AND YEKUSHENKO v. UKRAINE встановлено порушення у зв’язку з надмірним триманням заявника під вартою без вмотивованого рішення суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прес-служба ВС опублікувала огляд рішень ЄСПЛ, ухвалених з 11 по 15 лютого, який містить два рішення у справах проти України. 

Також ми повідомляли, що з’явився дайджест судової практики Великої Палати ВС, який містить огляд правових позицій, висловлених у постановах ВП ВС за лютий 2019 року.

Крім того, ЄСПЛ ухвалив рішення у справі «Гарбуз проти України». Чоловік був затриманий при отриманні хабара, але поняті відмовились свідчити у суді. ЄСПЛ присудив заявнику сатисфакцію у розмірі 1,2 тисячі євро моральної шкоди.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки