У Верховному Суді підготували черговий огляд практики ЄСПЛ

15:10, 22 февраля 2019
Огляд охоплює рішення, ухвалені з 11 по 15 лютого. Він містить два рішення у справах проти України.
У Верховному Суді підготували черговий огляд практики ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прес-служба Верховного Суду опублікувала черговий огляд практики Європейського суду з прав людини, який охоплює рішення, ухвалені ЄСПЛ з 11 по 15 лютого 2019 року.

Огляд містить опис двох справ проти України, одна з яких («Якуба проти України») стосувалася позбавлення заявника права допитати свідка у його справі, права ознайомитися з доказами по справі, незаконності відмови у розслідуванні факту жорстокого поводження з заявником та порушення його права на звернення до ЄСПЛ у зв’язку з відмовою національних органів надати копії матеріалів справи для обґрунтування висловлених у скарзі порушень Конвенції.

Друга справа («Зоріна та інші проти України») стосувалася неефективності досудового розслідування причин смерті сина заявниці та встановлення винних осіб.

З повним текстом огляду можна ознайомитись за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прес-служба ВС опублікувала огляд постанов Касаційного господарського суду у 2018 році, у яких було застосовано практику Європейського суду з прав людини.

Також ми повідомляли, що з’явився дайджест судової практики Великої Палати ВС, який містить огляд правових позицій, висловлених у постановах ВП ВС за лютий 2019 року.

Окрім того, ЄСПЛ ухвалив рішення у справі «Гарбуз проти України». Чоловік був затриманий при отриманні хабара, але поняті відмовились свідчити у суді. ЄСПЛ присудив заявнику сатисфакцію у розмірі 1,2 тисячі євро моральної шкоди.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва