Вища рада правосуддя звільнила у відставку двох суддів

18:25, 7 мая 2019
Водночас Рада ухвалила зупинити розгляд питання про звільнення судді Солом’янського районного суду Києва у відставку.
Вища рада правосуддя звільнила у відставку двох суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Вищої ради правосуддя 7 травня розглянуто матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про звільнення у відставку. Про це передає офіційний сайт ВРП.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у відставку:

Кухаренка Олександра Володимировича  з посади судді Катеринопільського районного суду Черкаської області;

Кулішенка Юрія Миколайовича  з посади судді Київського апеляційного суду.

Водночас Рада ухвалила зупинити розгляд питання про звільнення Лазаренко Владлени Володимирівни з посади судді Солом’янського районного суду Києва у відставку. У ВРП нагадали, що рішенням першої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 25 січня 2019 року №195/1дп/15-19 суддю Солом’янського районного суду Києва Лазаренко В. В. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення з посади.

26 лютого 2019 року до Вищої ради правосуддя надійшла скарга судді Солом’янського районного суду Києва Лазаренко В. В. на зазначене рішення. За вказаною скаргою Вищою радою правосуддя рішення не ухвалено, розгляд скарги триває.

Ч. 3 ст. 55 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що Вища рада правосуддя має право зупинити розгляд питання про звільнення судді з посади з підстав, визначених п. 1 та 4 (неспроможність виконувати повноваження за станом здоров’я, подання заяви про відставку або про звільнення з посади за власним бажанням) ч. 6 ст. 126 Конституції України, на час розгляду скарги або заяви, наслідком якої може бути звільнення судді з посади з підстав, визначених п. 2, 3, 6 (порушення суддею вимог щодо несумісності, вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді, порушення обов’язку підтвердити законність джерел походження майна) ч. 6 ст. 126 Конституції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП внесе Президентові України подання про призначення трьох суддів.

Крім того, ВРП ухвалила рішення про переведення судді апеляційного суду Києва.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва