Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок начальнику колонії

12:58, 11 декабря 2019
Колишнього посадовця засуджено до двох років ув’язнення.
Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок начальнику колонії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Чернівецький апеляційний суд скасував виправдувальний вирок Кельменецького районного суду Чернівецької області та ухвалив новий, яким визнав доведеним факт отримання грошей в якості хабара начальником Сокирянської виправної колонії №67 від засудженого. Про це інформує портал «Судова влада України».

Згідно з повідомленням, у вересні 2016 року 37-річний посадовець за винагороду в розмірі 5 тис. доларів США пообіцяв вирішити питання щодо умовно-дострокового звільнення та був затриманий під час отримання грошей неподалік від робочого місця.

Суд першої інстанції не взяв до уваги всіх доказів вчинення злочину, відхилив покази свідків, взявши за основу покази заінтересованих осіб — родичів обвинуваченого.

Вироком Чернівецького апеляційного суду посадовця визнано винним в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення про умовно-дострокове звільнення та засуджено до двох років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на такий само період.

Повідомляється, що засудженого взято під варту в залі суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що оприлюднено переклад висновку Венеціанської комісії щодо нової судової реформи

Окрім того, ЄСПЛ визначив свою позицію щодо оскарження прокурором остаточного судового рішення.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде