Поширення неправдивих чуток у Facebook: суд наклав адмінстягнення

18:20, 19 мая 2020
Громадянин розмістив неправдиву інформацію, поширення якої могло призвести до блокування функціонування гарячої лінії СБУ.
Поширення неправдивих чуток у Facebook: суд наклав адмінстягнення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

14 травня 2020 року суддею Артемівського міськрайонного суду Донецької області розглянуто адміністративний матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина за статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (поширювання неправдивих чуток). Про це повідомляє прес-служба суду.

Встановлено, що 3 березня 2020 року о 21:00 громадянин за місцем мешкання в Інтернет ресурсах, а саме місцевій спільноті соціально-орієнтованій мережі Facebook «Вільний Бахмут» розмістив напис у вигляді зображення в якому міститься неправдива інформація поширення якої могло призвести до блокування функціонування гарячої лінії СБ України, відволікти на хибний об’єкт ресурси установи, ввести в оману суспільство, призвести до неправильного сприйняття ситуації навколо коронавірусу COVID-19 загалом, чим скоїв адміністративне правопорушення передбачене статтею 173-1 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Правопорушник свою провину визнав повністю та пояснив, що дійсно виклав неправдиву інформацію на сторінці Facebook «Вільний Бахмут». Коли він дізнався, що дана інформація є неправдивою, то одразу видалив її та зробив спростування на тій самій сторінці.

Постановою судді громадянина визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення і призначено йому стягнення в вигляді штрафу на користь держави у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що у грошовому еквіваленті становить 170 гривень.

На теперішній час рішення не набрало законної сили, апеляційна ухвала до суду не надходила.

Раніше ми повідомляли, що СБУ викрила діяльність ботоферми, яка розповсюджувала фейки про COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде