В Одесі секретар судового засідання підробив рішення суду і заволодів квартирою — ЗМІ

12:31, 27 июля 2020
До Приморського районного суду Одеси направлено обвинувальний акт стосовно екс-секретаря цього суду Сергія Гасуляка.
В Одесі секретар судового засідання підробив рішення суду і заволодів квартирою — ЗМІ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У квітні 2020 р. до Приморського районного суду м. Одеси направлено обвинувальний акт стосовно екс-секретаря цього ж суду Сергія Гасуляка, який, за версією слідства, підробив рішення суду і незаконно заволодів житлом. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на власне джерело у правоохоронних органах.

Епізод із Гасуляком веде слідче управління ГУ НП в межах провадження № 12017161470002723. В подальшому із зазначеного кримінального провадження виділено провадження № 12020160000000424 і направлено до суду за ч 4 ст. 190 ККУ («Шахрайство») та ч 1 і 4 ст. 358 ККУ («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів»).

Гасуляка підозрюють у тому, що він, будучи секретарем судового засідання в Приморському суді м. Одеси, підробив рішення цього ж суду і по ньому заволодів квартирою, яка мала відійти місту.

Згідно даних судового реєстру, про злочин поліцію повідомило ГО «Світанок Одеса». Згідно даних ГО, в м. Одесі по вул. Б. Хмельницького, 66 є двокімнатна квартира. 2005 р. її власниця померла. Спадкоємців у власниці не було, тож нерухомість мала відійти місту. Утім, цього не сталося, бо нерухомість оформили на себе сторонні особи.

Як виявило слідство, до зміни власника квартири має стосунок працівник Приморського райсуду м. Одеси Сергій Гасуляк. Він дізнався про нічийну квартиру і оформив цю нерухомість на людину, що не мала постійного місця мешкання та заробітку, вела асоціальний образ життя, хворіла та зловживала алкоголем. За версією слідства, Гасуляк виготовив підроблене рішення суду від 2003 р, за яким право власності на квартиру визнавалося саме за цим безхатьком. За зразок Гасуляк взяв дійсне рішення судді Приморського районного суду м. Одеси Геннадія Корчевного. По підробленому рішенню суду нерухомість оформили на безхатька в КП «Реєстраційна служба Одеської області». Дане КП, як звернуло увагу слідство, попри те, що було зареєстроване в с. Великоплоске Великомихайлівського району на Одещині, фактично працювало в Одесі. 17 жовтня 2017 р. реєстраторка цього КП Юлія Хоменко, не дотримуючись законодавства, не витребувала відповідне рішення судді та не зупинила розгляд заяви новоспеченого власника квартири, а, навпаки, зареєструвала за ним право власності на квартиру в Одесі по вул. Б.Хмельницького, 66. У подальшому Гасуляк звернувся до ріелтора, щоб той допоміг продати цю квартиру. Покупця незабаром знайшли. І 4 грудня 2017 року від імені безхатька нерухомість продали. Як каже слідство, сума угоди в договорі купівлі-продажу була 160 945 грн, але фактично покупцем сплачено 12 000 дол, що за курсом НБУ на час продажу складало 324 тис грн. Ринкова вартість квартири станом на 12 жовтня 2017 р, згідно висновку судової оціночно-будівельної експертизи, яка є у розпорядженні слідства, склала 499 400 грн.

Також щодо Гасуляка направлено для розгляду в суд ще один обвинувальний акт у межах кримінального провадження № 12019160500006388. Про це свідчать дані судового реєстру. Щодо реєстраторки Юлії Хоменко, то матеріали щодо неї теж були направлені до суду, по ч 3 ст. 362 ККУ («Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї»).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в м. Одесі обвинувачений у вбивстві погрожував підірвати будівлю Приморського райсуду разом з суддями, якщо його не відпустять.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України