Голову Харківського окружного адмінсуду залишили на посаді

16:37, 28 октября 2020
Слідча суддя Антикорсуду відмовила у задоволенні клопотання НАБУ через недостатню аргументованість для відсторонення Ольги Панченко.
Голову Харківського окружного адмінсуду залишили на посаді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 28 жовтня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду не задовольнила клопотання детектива НАБУ та відмовила у відстороненні від посади голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко. Про це повідомляє пресцентр ВАКС.

Як пояснили у суді, таке рішення постановлено через те, що наведені стороною обвинувачення аргументи були недостатніми для відсторонення підозрюваної від адміністративної посади голови суду.

«Так, заявлений ризик знищення судової справи, за вирішення якої, за версією обвинувачення, надавалася неправомірна вигода, спростований тим, що детективи вже отримали у розпорядження копії цієї справи. Ризик впливу на заявника в цьому кримінальному провадженні також не став визначальним, адже цей ризик вже нівельований при застосуванні запобіжного заходу шляхом встановлення обов’язку підозрюваної не спілкуватися з заявником. Інші доводи сторони обвинувачення мали абстрактний характер, тому слідчий суддя визнала їх недостатніми для відсторонення від посади», — сказано у повідомленні.

Це рішення не є остаточним і може бути переглянуто в апеляційному порядку.

Нагадаємо, дії підозрюваної Ольги Панченко кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України. За версією слідства, вона здійснювала тиск на одного з суддів Харківського окружного адміністративного суду, щоб останній ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії. Для того, щоб суддя виніс «правильне» рішення, підозрювана передала йому 3 тисячі доларів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 9 жовтня 2020 року ВАКС обрав голові Харківського окружного адмінсуду запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді