ВРП звернулася до МЗС та Кабміну з приводу пропозицій послів країн G7

17:44, 26 января 2021
Вища рада правосуддя намагається дізнатися, чи надсилали посли країн «Великої сімки» в Україні запропонований перелік пріоритетних заходів офіційним шляхом.
ВРП звернулася до МЗС та Кабміну з приводу пропозицій послів країн G7
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя звернулася до Міністерства закордонних справ України та до Кабінету Міністрів України із проханням повідомити, чи надсилали посли країн «Великої сімки» (G7) в Україні запропонований перелік пріоритетних заходів офіційним шляхом до Міністерства закордонних справ України та чи планується, у разі отримання їх офіційними каналами, інформувати відповідні органи державної влади України, у тому числі Вищу раду правосуддя, про зазначені пропозиції. Про це сказано на сайті ВРП.

Як зазначено в листі, із засобів масової інформації стало відомо, що посли країн «Великої сімки» (G7) в Україні на своїй сторінці у соціальній мережі «Твіттер», оприлюднили перелік пріоритетних заходів, які, на їхню думку, відновлять довіру громадськості до української судової влади та антикорупційної інфраструктури, тощо.

Водночас МЗС раніше повідомляло, що відповідно до частини другої статті 41 Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року всі офіційні справи з державою перебування, ввірені представництву держави, що акредитує, здійснюються з міністерством закордонних справ країни перебування або через це міністерство.

Частиною другою статті 5 Закону України «Про дипломатичну службу» передбачено, що Міністерство закордонних справ України є центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері зовнішніх зносин.

Згідно з Указом Президента України «Про заходи щодо вдосконалення координації діяльності органів виконавчої влади у сфері зовнішніх зносин» від 18 вересня 1996 року № 841/96 Міністерство закордонних справ України сприяє взаємодії органів виконавчої влади з органами законодавчої та судової влади в частині здійснення ними зовнішніх зносин.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя просить повідомити, чи надсилали посли країн «Великої сімки» (G7) в Україні запропонований перелік пріоритетних заходів офіційним шляхом.

Нагадаємо, напередодні посли «Великої сімки» опублікували план судової та антикорупційної реформи в Україні. Вони пропонують реформувати ВРП та зупинити обрання суддів КСУ. 

У НАЗК вже відреагували на опублікований план. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси