Покарання за неправдиве декларування має бути суворішим: посли країн G7

13:24, 26 января 2021
Наразі положення, спрямовані на відновлення відповідальності за неправдиве декларування, не є ефективним інструментом запобігання корупції, вважають у «Великій сімці».
Покарання за неправдиве декларування має бути суворішим: посли країн G7
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Посли країн G7 закликали забезпечити суворіше покарання за умисне декларування недостовірної інформації. Про це сказано у дорожній карті судової та антикорупційної реформ, повідомляє пресцентр НАЗК.

«Ми наголошуємо, що разом із необхідністю термінового впровадження дій щодо усунення шкоди, заподіяної КСУ антикорупційним установам України, не менш важливим є забезпечення процесу виходу цих установ із кризи з наданням їм можливості ефективно виконувати свою місію. У звязку з цим, положення, спрямовані на відновлення відповідальності за неправдиве декларування або умисне неподання декларації про майно, які були прийняті Верховною Радою 4 грудня, не мають достатньо стримуючого ефекту і, отже, не є ефективним інструментом запобігання корупції», — вказано в оприлюдненому документі, передає НАЗК.

У той же час у Нацагентстві підкреслили, що «позиція НАЗК лишається незмінною: за умисне зазначення недостовірних відомостей на понад 1 млн грн має передбачатися позбавлення волі». 

Нагадаємо, напередодні посли «Великої сімки» опублікували план судової та антикорупційної реформи в Україні. Вони пропонують реформувати ВРП та зупинити обрання суддів КСУ. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва