До кабінету судді увірвалися представники Нацкорпусу з погрозами: ВРП відреагувала

18:36, 26 января 2021
ВРП звернулася до Служби судової охорони для забезпечення безпеки суддів та приміщення Лебединського районного суду Сумської області.
До кабінету судді увірвалися представники Нацкорпусу з погрозами: ВРП відреагувала
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Лебединського районного суду Сумської області Олександра Чхайла, який зазначив, що близько 10:00 13 січня 2021 року у день розгляду справи матеріалів кримінального провадження у його службовий кабінет зайшло двоє осіб, які зазначили, що вони є представниками партії «Національний корпус» та поцікавилися судовим розглядом справи.

Суддя повідомив про наявність підстав для відкладення судового розгляду. Після цього, за словами судді, вказані особи почали поводити себе агресивно, зверталися в образливій формі, погрожували, ніяк не реагуючи на зауваження припинити протиправну поведінку. Ці особи заявили, що прибудуть у наступне судове засідання та залишили кабінет судді.

Крім того, як повідомив Чхайло О. В., сторонні особи разом з представниками партії «Національний корпус» заблокували автомобіль, що перешкодило обвинуваченому з’явитися у судове засідання. Ці протиправні дії були припинені після приїзду працівників поліції.

Вказані події пов’язані з діяльністю судді щодо здійснення правосуддя, а тому можуть викликати у судді обґрунтоване занепокоєння щодо власної безпеки. У такий спосіб може чинитися психологічний тиск, що може вплинути на суддю, зокрема на прийняття певного судового рішення у справі.

ВРП вирішила звернутися до Служби судової охорони щодо невідкладного вжиття передбачених законом заходів для забезпечення особистої безпеки суддів та охорони приміщення Лебединського районного суду Сумської області.

Також ВРП вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора для проведення перевірки обставин, зазначених у повідомленні судді Чхайла О. В., щодо подій, які мали місце 13 січня 2021 року.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про цей випадок. Зокрема, активісти пригрозили повісити суддю Олександра Чхайло або викинути у вікно.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду