Суддя ВАКС звернеться до Верховного Суду з оскарженням рішення ВРП

11:20, 17 мая 2021
20 квітня ВРП повідомила про залишення без змін рішення Першої дисциплінарної палати ВРП про притягнення судді ВАКС Андрія Біцюка до дисциплінарної відповідальності.
Суддя ВАКС звернеться до Верховного Суду з оскарженням рішення ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 квітня 2021 року Вища рада правосуддя повідомила про залишення без змін рішення Першої дисциплінарної палати ВРП про притягнення судді Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка до дисциплінарної відповідальності.

«Відтоді минуло 26 днів, а зазначене рішення на сайті ВРП до тепер не оприлюднено, суд чи суддя повний текст рішення не отримували. Таким чином, бездіяльність ВРП може свідчити про порушення вимог ч. 6 ст. 34 Закону «Про Вищу раду правосуддя» та пункту 13.11 Регламенту ВРП, які передбачають обов'язкове оприлюднення повного тексту рішення ВРП не пізніше ніж на сьомий день із дня його ухвалення.

Вказане діяння позбавляє суддю ВАКС можливості належним чином та своєчасно оскаржити ухвалене рішення в судовому порядку», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми інформували, що Вища рада правосуддя вирішила залишити без змін рішення Першої Дисциплінарної палати Ради про притягнення судді Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді попередження.

Нагадаємо, що Перша Дисциплінарна палата ВРП відкрила дисциплінарне провадження стосовно судді Андрія Біцюка за п’ятьма ймовірними обставинами порушення, однак за результатами розгляду дисциплінарної справи дійшла висновку про порушення суддею норм чинного законодавства за одним окремим фактом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки