Представили результати аналізу фінансового стану судової влади у 2018-2021 роках

12:49, 11 июня 2021
Відбувся круглий стіл, на якому представили результати аналізу фінансового стану судової влади.
Представили результати аналізу фінансового стану судової влади у 2018-2021 роках
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 10 червня, відбувся круглий стіл, на якому було представлено результати аналізу фінансового стану судової влади у 2018-2021 роках. Метою аналізу є надання експертної допомоги щодо визначення заходів, необхідних для забезпечення доступу до правосуддя в умовах обмеженого бюджетного фінансування. Про це повідомляє офіційний сайт ДСА.

З вітальним словом до учасників звернувся т. в. о. голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков. Він подякував представникам Офісу Ради Європи в Україні за ґрунтовну роботу з підготовки звіту та за організацію широкого обговорення, народним депутатам України, зокрема Андрію Костіну та Сергію Демченко, а також висловив сподівання на конструктивні пропозиції для поліпшення ситуації з фінансовим забезпеченням діяльності органів системи правосуддя.

«Я бачу підтримку, яку надають нам народні депутати України, тому що питання фінансового забезпечення судової гілки влади в Україні надзвичайно важливе і пріоритетне. Особливо гостре питання бюджетування судів стоїть останні кілька років. Протягом 2019-2021 років спостерігається тенденція зростання дефіциту фінансових ресурсів для системи правосуддя. Я зараз не буду говорити про економічні потужності держави і дефіцит ресурсів у всіх галузях і напрямах, проте відзначу, що різні органи влади по різному фінансуються. На жаль, під час формування бюджету одні органи державної влади отримують ледь не сто відсотків від фінансування своїх потреб, а ціла гілка влади – судова, у  2021 році має забезпечення на рівні лише 38 відсотків від своєї потреби», - сказав т. в. о. голови Державної судової адміністрації України.

Олексій Сальніков підкреслив, що в поточному році на оплату праці спрямовано 95 відсотків всього фінансового ресурсу, відповідно це призвело до критичного зменшення інших категорій видатків, без яких здійснення судочинства не можливо. Видатки розвитку на поточний рік взагалі не передбачено.

В обговоренні також взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Сергій Демченко, голова Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду Богдан Львов, експерти аудиторсько-консалтингової компанії, представники органів судової влади, судді та керівники апаратів апеляційних та місцевих судів.

Раніше ми писали, що обговорили діяльність ТУ ДСА в умовах гострого дефіциту бюджетного фінансування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва