Ексглаві Украгролізингу, який перерахував 5 млн гривень держкоштів родичам, обрано запобіжний захід

20:19, 23 июня 2021
Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави розміром 1 035 120 гривень, а також ряд процесуальних обов’язків.
Ексглаві Украгролізингу, який перерахував 5 млн гривень держкоштів родичам, обрано запобіжний захід
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомляє, що за клопотанням детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, слідчим суддею ВАКС обрано запобіжний захід колишньому Голові правління ДПАТ «НАК «Украгролізинг».

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави розміром 1 035 120 гривень. Крім того на особу покладено ряд процесуальних обов’язків: прибувати до прокурора, детектива та суду за кожною вимогою; не відлучатися за межі міста Києва, Київської області та міста Вінниця без дозволу детектива та прокурора; повідомляти детектива, прокурора та суду про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі, а також зі свідками; здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт для виїзду за кордон.

Строк дії обов’язків - до 18 серпня 2021 року.

Його спільнику також обрано запобіжний захід - 181 600 гривень застави з обов’язками.

Нагадаємо, колишньому Голові правління ДПАТ «НАК «Украгролізинг» та керівнику приватної юридичної особи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Встановлено, що у 2013 році посадовець ДПАТ «НАК «Украгролізинг» за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, уклав договір позики, на підставі якого частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн гривень так і не повернулася до ДПАТ «НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних Голові правління ДПАТ «НАК «Украгролізинг» та його близьким родичам юридичних осіб.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ексглава Украгролізингу перерахував 5 млн гривень держкоштів родичам.

Крім того, ми писали, що екскерівника аеропорту Бориспіль підозрюють у мільйонних зловживаннях: справу скеровано до ВАКС.

Крім того, ми повідомляли про те, що САП планує оскаржити виправдувальний вирок колишньому нардепу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді