Богдан Моніч отримав листа від міжнародних представників Етичної ради з перевірки ВРП

15:13, 12 ноября 2021
​Рада суддів України вітає наміри міжнародних представників Етичної ради якнайшвидше розпочати роботу.
Богдан Моніч отримав листа від міжнародних представників Етичної ради з перевірки ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Ради суддів України Богдан Моніч отримав листа від міжнародних експертів, делегованих міжнародними та іноземними організаціями до складу Етичної ради, що здійснюватиме перевірку на доброчесність членів Вищої ради правосуддя, про готовність розпочати свою роботу. Про це повідомляє пресслужба РСУ.

«У листі, адресованому Голові РСУ, зазначається: «Ми прочитали опубліковане Вами звернення з проханням до Етичної ради якнайшвидше розпочати свою роботу. Ми написали нашим колегам - членам Етичної ради, обраних Радою суддів України, що плануємо бути в Києві наступного тижня для проведення наших спільних обговорень. Ми з нетерпінням очікуємо на нашу співпрацю».

Лист підписали члени Етичної ради від міжнародних та іноземних організацій: суддя Верховного Суду штату Массачусетс (США) у відставці Роберт Корді, суддя Апеляційного суду Англії та Уельсу у відставці сер Ентоні Хупер, колишня Генеральний прокурор Естонської Республіки Лавлі Перлінг.

Довідково: членами Етичної ради обрано шестеро осіб: троє від Ради суддів України: Кишакевич Лев Юрійович - суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді, Трясун Юрій Ростиславович - cуддя Київського апеляційного суду, Сіверін Володимир Іванович - суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці і троє представників від міжнародних та іноземних організацій.

Коментуючи лист від представників міжнародних експертів до Етичної ради, голова Ради суддів України Богдан Моніч зазначив, що розчарований тим, що члени Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС України від міжнародних організацій не демонструють таку готовність до початку роботи, як члени Етичної ради, і висловив сподівання, що за прикладом колег вони таки зможуть зорганізуватися для проведення засідань і початку роботи», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Етична рада для перевірки членів Вищої ради правосуддя стала реальністю.

Додамо, Зеленський привітав призначення першого складу Етичної ради.

Крім того, у ВРП розповіли про формування першого складу Етичної ради.

Разом з тим, ЄС, США, Німеччина та інші зробили спільну заяву щодо створення Етичної ради з перевірки ВРП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області