ВРП розглянула низку питань щодо фінансування судової влади у 2021 році

14:30, 24 декабря 2021
Вища рада правосуддя прийняла низку важливих рішень.
ВРП розглянула низку питань щодо фінансування судової влади у 2021 році
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

23 грудня Вища рада правосуддя прийняла рішення, яким погодила перерозподіл видатків та звернення до Мінфіну щодо розподілу понадпланових надходжень від сплати судового збору. Кошти можуть бути спрямовані на корегування розрахунку виплати суддівської винагороди, оплату комунальних послуг та здійснення нарахувань на оплату праці.

«Таким чином з метою якнайшвидшого забезпечення деяких судів критично необхідними видатками споживання у році, що минає, Рада підтримала пропозиції Державної судової адміністрації України в частині перерозподілу коштів державного бюджету.

Зокрема, ВРП погодила перерозподіл видатків для збільшення бюджетних асигнувань на загальну суму 2 721,1 тис. грн для Київського окружного адміністративного суду та Полтавського апеляційного суду у зв’язку із кадровими змінами та для Запорізького апеляційного суду з метою корегування розрахунку суддівської винагороди. 

Збільшення відповідних бюджетних асигнувань пропонується здійснити за рахунок коштів, які були наявні за напрямом «Фонд суддівських винагород для новопризначених суддів та суддів, що звільняються».

Крім того, погоджено перерозподіл 1,4 тис. грн на потреби Львівського окружного адміністративного суду щодо оплати водопостачання і водовідведення.

З метою недопущення невикористання залишків коштів у 2021 році вивільнені бюджетні асигнування, які були заплановані на оплату електроенергії в Сумському апеляційному суді в розмірі 22,0 тис. грн та у Першому апеляційному адміністративному суді – 19,5 тис. грн, пропонується розподілити між Закарпатським окружним адміністративним судом у сумі 25 тис. грн і Третім апеляційним адміністративним судом у сумі 16,5 тис. грн, у яких недостатньо асигнувань для здійснення відповідних видатків.

З цією ж метою підтримано пропозицію ДСА України щодо зменшення кошторисних призначень Одеського апеляційного суду нарахувань на оплату праці на 700,0 тис. грн та спрямувати вивільнені кошти П’ятому апеляційному адміністративному суду.

Також ВРП погодила звернення Державної судової адміністрації України до Міністерства фінансів України з поданням щодо розподілу понадпланових надходжень від сплати судового збору у сумі 1 200,0 тис. грн для їх спрямування на задоволення потреби Територіального управління ДСА України в Сумській області (а саме місцевим загальним судам) для забезпечення нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП погодила перерозподіл коштів для задоволення першочергових потреб судів.

Додамо, ДСА звернулась до Мінфіну з поданням щодо розподілу понадпланових надходжень від сплати судового збору.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області