Апеляційна палата ВАКС залишила без змін покарання ексдепутату Київської облради

20:31, 1 февраля 2022
За підсумками перегляду суд апеляційної інстанції визначив указаній особі остаточне покарання у вигляді 2 років 6 місяців реального позбавлення волі.
Апеляційна палата ВАКС залишила без змін покарання ексдепутату Київської облради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 1 січня, Апеляційна палата ВАКС завершила повторний перегляд вироку ВАКС від 15.06.2020, яким колишнього депутата Київської обласної ради було визнано винуватим в отриманні 5 тис. доларів неправомірної вигоди за здійснення впливу на представників держави, поєднане з вимаганням. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«Апеляційний суд змінив вирок, виключивши з мотивувальної частини вироку посилання на окремі докази та перекваліфікував діяння з ч. 3 на ч. 2 ст. 369-2 КК України

За підсумками перегляду суд апеляційної інстанції визначив указаній особі остаточне покарання у вигляді 2 років 6 місяців реального позбавлення волі», - пишуть у САП.

Змінений вирок набрав чинності з моменту проголошення ухвали апеляційного суду.

У САП зауважують, що в ході досудового розслідування встановлено, що протягом лютого-квітня 2019 року депутат вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі 5 тис. доларів за вплив на співробітників правоохоронних органів з метою повернення майна, вилученого у приватного підприємця.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у НАБУ і САП закликали народного депутата припинити ігнорувати виклики до правоохоронців.

Крім того, ми розповідали, що Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжні заходи заступнику начальника відділу Офісу Генпрокурора.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва