Первый сенат КСУ рассмотрел дело по конституционной жалобе Владимира Некрылова по поводу пенсионного обеспечения пострадавших в результате Чернобыльской катастрофы

14:26, 10 мая 2023
По мнению заявителя, уменьшен минимальный размер пенсии по инвалидности, наступившей вследствие увечья или заболевания вследствие Чернобыльской катастрофы.
Первый сенат КСУ рассмотрел дело по конституционной жалобе Владимира Некрылова по поводу пенсионного обеспечения пострадавших в результате Чернобыльской катастрофы
Фото: КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 мая Первый сенат Конституционного Суда на открытой части пленарного заседания в форме письменного производства рассмотрел дело по конституционной жалобе Некрылова Владимира Викторовича. Об этом сообщает КСУ.

«Як зазначив суддя-доповідач у справі Петро Філюк, до Конституційного Суду України звернувся Володимир Некрилов із клопотанням перевірити на відповідність частинам другій, третій статті 22, частині першій статті 64 Конституції України приписи пункту 2 розділу І Закону України «Про  внесення змін до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій  осіб» від 29 червня 2021 року № 1584–ІХ (далі – Закон № 1584) та  частини третьої статті 54 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ від 28 лютого 1991 року № 796–ХІІ зі змінами (далі – Закон № 796), згідно з якими, на думку заявника, зменшено мінімальний розмір пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На переконання автора клопотання, внесення змін Законом № 1584 до Закону № 796 призвело до звуження обсягу прав і свобод людини і громадянина, а саме права на соціальних захист, що є неприпустимим.

Суддя-доповідач також повідомив, що на розгляді Першого сенату знаходиться ще одна справа з тим самим предметом оскарження.

Перший сенат дослідив матеріали справи на відкритій частині пленарного засідання та перейшов до закритої частини для ухвалення рішення.

На засіданні були присутні суб’єкт права на конституційну скаргу Володимир Некрилов та постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України Максим Дирдін», — сказано в сообщении Суда. 

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду