Справа про патентний тролінг: суд почав апеляційне провадження

16:35, 11 февраля 2019
Фармацевтична компанія домагається визнання незаконною реєстрації лікарських препаратів компанією-конкурентом.
Справа про патентний тролінг: суд почав апеляційне провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів Харківського апеляційного суду відкрила апеляційне провадження по цивільній справі за позовом ТОВ «Харківське фармацевтичне підприємство «Здоров’я народу» до ТОВ «Діатом». Про це у понеділок, 11 лютого, повідомила прес-служба суду.

Апеляційні скарги подані представником ТОВ «Діатом» на ухвали Московського районного суду міста Харкова від 11 грудня 2018 року.

Однією з ухвал районний суд частково задовольнив клопотання представника ТОВ «Харківське фармацевтичне підприємство «Здоров’я народу» про вжиття заходів забезпечення позову, зобов’язавши ТОВ «Діатом» до винесення рішення суду по суті спору утриматися від здійснення ввезення та реалізації на території України низки лікарських препаратів іноземного виробника.

Іншою ухвалою, яка також є предметом оскарження в апеляційному суді, було задоволено клопотання ТОВ  «Харківське фармацевтичне підприємство «Здоров’я народу» про призначення комплексної судової експертизи об’єктів інтелектуальної власності з питаннями щодо тотожності товарних знаків та складу лікарських препаратів.

По суті цивільної справи спір стосується позову ТОВ «Харківське фармацевтичне підприємство «Здоров’я народу» до ТОВ «Діатом», третя особа — Державна фіскальна служба України про стягнення суми та визнання незаконними реєстрації деяких лікарських препаратів.

Апеляційне провадження відкрито 8 лютого 2019 року і сторонам роз’яснено право звернутися з відзивом на апеляційні скарги.

Справа розглядатиметься у судовому засіданні із повідомленням учасників.

Про дату апеляційного розгляду та подальший хід справи прес-служба буде повідомляти додатково.  

Єдиний унікальний номер справи: 643/17865/18.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ТОВ «Здоров’я народу» вирішило стати монополістом на українському ринку медпрепаратів за рахунок знищення конкурентів за допомогою судів. Протягом шести років компанія системно займається інтелектуальним рейдерством, застосовуючи методи патентного тролінгу.

Також ми повідомляли, що Окружний суд Києва розглядає клопотання про скасування відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Засідання розпочалось 11 лютого о 14:00.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде