Відкриття матеріалів іншій стороні, спецконфіскація та виправдання особи: судова практика ККС ВС

13:00, 19 августа 2019
Огляд містить актуальні позиції Касаційного кримінального суду у складі ВС.
Відкриття матеріалів іншій стороні, спецконфіскація та виправдання особи: судова практика ККС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд оприлюднив огляд судової практики Касаційного кримінального суду у складі ВС. Огляд містить низку актуальних позицій Касаційного кримінального суду, оприлюднених з 24 по 27 червня 2019 року.

В огляді висвітлено питання про відкриття матеріалів іншій стороні, особливості кримінального провадження у формі приватного обвинувачення, вирішення питання про спеціальну конфіскацію та долю речових доказів, а також про правомірність виправдання особи, обвинувачення щодо якої ґрунтувалось на її зізнавальних показаннях, наданих під час досудового розслідування, які у судовому засіданні вона категорично заперечила.

Крім цього, викладено позиції про деліктне зобов’язання при ДТП, внесення відомостей до ЄРДР, критерії відмежування провокації від допустимої поведінки правоохоронних органів під час розкриття злочину у сфері обігу наркотичних засобів, право на звернення з апеляційними скаргами осіб, які оскаржують преюдиційні факти тощо.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про постанову ККС ВС щодо права потерпілого на апеляційне оскарження рішення суду, яким особу було звільнено від кримінальної відповідальності на підставі закону про амністію.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки