Касаційне провадження: особливості розгляду господарських справ Великою Палатою ВС

17:41, 6 ноября 2020
Суддя Віталій Уркевич проаналізував законодавчі норми, що регламентують право касаційного оскарження та визначають коло осіб, які мають таке право.
Касаційне провадження: особливості розгляду господарських справ Великою Палатою ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Великої Палати Верховного Суду Віталій Уркевич провів лекцію-тренінг на тему «Касаційне провадження: особливості розгляду господарських справ Великою Палатою Верховного Суду». Захід, організований кафедрою господарського права та господарського процесу КНУ імені Тараса Шевченка, відбувся 6 листопада 2020 року в онлайн-режимі, передає пресслужба ВС.

Насамперед Віталій Уркевич проаналізував законодавчі норми, що регламентують право касаційного оскарження та визначають коло осіб, які мають таке право. Крім того, він розповів про порядок подання, форму і зміст касаційної скарги та порядок її розгляду, вказав на підстави оскарження судових рішень у касаційному порядку, приділив увагу питанням щодо представництва та підтвердження повноважень адвоката в суді.

Суддя також навів підстави та наслідки залишення касаційної скарги без руху та її повернення, окреслив підстави відмови у відкритті касаційного провадження та межі касаційного перегляду справи.

Заключна частина лекції була присвячена питанням, що стосуються діяльності Великої Палати ВС. Йшлося, зокрема, про підстави та порядок передачі справи на її розгляд, а також про коло її повноважень.

Після завершення виступу Віталій Уркевич відповів на численні запитання слухачів лекції.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Велика Палата ВС відступила від висновку КГС щодо застосування статті 4 закону про судовий збір.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді