Що вирішив суд у справах подружжя, яке забуло забрати сина з дитсадка

10:05, 14 апреля 2021
Нещодавно Хмільницький міськрайонний суд розглядав матеріали, що надійшли від місцевого відділу поліції, про притягнення до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків подружжя (частина 1 статті 184 Кодексу про адміністративні правопорушення).
Що вирішив суд у справах подружжя, яке забуло забрати сина з дитсадка
Джерело фото: Getty image
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пресслужба Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області спеціально для «Судово-юридичної газети».

Суть судової справи: до поліції звернулась жителька одного з сіл поблизу Хмільника та повідомила, що її родичі не забрали свого сина з дитячого садочка, бо самі в цей час були нетверезі.

Розглядаючи справу, суд дослідив докази, серед яких зава про вчинення адміністративного правопорушення, пояснення батька та матері малолітньої дитини, свідчення працівників дошкільного навчального закладу та характеристики від старости населеного пункту, де проживає родина.

З усіх зібраних джерел інформації стало зрозуміло, що чоловік та жінка проживають у одному з населених пунктів Хмільницької ОТГ, виховують двох неповнолітніх дітей, мають власне житло, працелюбні, ввічливі та мають добросусідські відносини з мешканцями навколишніх будинків. Однак в громаді знають, що подружжя час від часу зловживає алкоголем, тому з ними вже проводились профілактичні бесіди щодо зловживання спиртними напоями.

Батьки малолітньої дитини пояснили, що того дня до них прийшла в гості подруга, тому вони попросили старшу доньку забрати брата з дитячого садочка, однак вона цього не зробила. Обоє батьків у судових засіданнях щиро каялись та свою вину щодо ухилення від виконання батьківських обов’язків повністю визнали. Більше того, чоловік з жінкою усвідомили, що справді мають проблеми з вживанням алкогольних напоїв, - це стало негативно відображатись на їхній родині  та на виконанні ними батьківських обов’язків.

Усвідомлення проблеми – перший крок до її вирішення: подружжя пообіцяло вилікуватись від залежності шляхом кодування та готові для подальшої перевірки їхньої сім’ї щодо виконання ними батьківських обов’язків.

Що вирішив суд?

Суд притягнув  обох батьків до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (ухилення від виконання батьківських обов’язків) та наклав на них адміністративне стягнення.

Чи виконають чоловік та жінка обіцянку, дану в суді, слідкуватимуть відповідні органи, на яких покладені державою такі функції.

Сподіватимемось, що це стане новим етапом здорового життя для батьків двох неповнолітніх дітей, інакше їхню історію ми знову можемо почути у стінах суду, проте кінець її може бути не таким позитивним.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки