Справа мера Ужгорода: прокуратура затвердила обвинувальний акт

19:45, 29 октября 2018
Міського голову Ужгорода Богдана Андріїва звинувачують у розкраданні 6,5 млн гривень державних коштів.
Справа мера Ужгорода: прокуратура затвердила обвинувальний акт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Закарпатської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мера міста Ужгород Богдана Андріїва. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

У повідомленні викладені результати досудового розслідування. В його ході було встановлено, що внаслідок протиправних дій міського голови із місцевого бюджету було перераховано більше 6,5 млн гривень. Ці кошти були виділені на реконструкцію пам'ятки архітектури 17 століття, відомої як «Совине гніздо». Зазначені роботи виконані не були, будматеріали не були закуплені, а перераховану суму було розтрачено.

Також прокуратурі стало відомо, що печаткою Ужгородської міськради було завірено акти виконаних робіт, до яких були внесені неправдиві дані із завищенням вартості робіт.

Як зазначено у повідомленні, дії підозрюваного кваліфікували за ч. 5 ст. 191 (розтрата коштів в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. 28 - ч. 2 ст. 366 (співучасть за попередньою змовою у службовому підробленні документів) Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Ужгородський суд ухвалив рішення про арешт міського голови Ужгорода. В результаті був обраний запобіжний захід в вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці або внесення застави у 440 тисяч гривень. Прес-секретар прокуратури Закарпатської області Марина Безега зазначила, що прокуратура просила взяти Андріїва під варту з альтернативою застави у 6,5 млн гривень.

Ще раніше повідомлялося, що меру Ужгорода Богдану Андріїву вручили підозру у справі про реконструкцію культурно-історичного центру «Совине гніздо».

Також ми писали про справу екс-мера Харкова. Генеральна прокуратура України спрямувала до суду звинувачення стосовно колишнього голови Харкова Михайла Добкіна і його спільників. До суду спрямований обвинувальний акт в кримінальному провадженні щодо розкрадання більше 75 гектарів землі вартістю більше 240 млн гривень. Санкціями інкримінованих статтей передбачене покарання в вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду