Багатомільйонний кредит та елітний джип: сина відомого нардепа заарештував суд

23:25, 19 ноября 2018
Чоловік скоїв адміністративне корупційне правопорушення.
Багатомільйонний кредит та елітний джип: сина відомого нардепа заарештував суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Дзержинський районний суд Харкова визнав колишнього депутата міської ради винуватим у скоєнні адміністративного корупційного правопорушення за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (Порушення вимог фінансового контролю), передає Depo.Харків.

Згідно з матеріалами справи, 3 листопада 2017 року депутат повідомив про суттєві зміни в майновому стані. У документі вказано, що чоловік 14 липня 2017 року отримав у банку кредит у розмірі 3 млн 33 тис. грн. Таким чином, депутат задекларував дохід тільки через майже 4 місяці від дати його отримання, що порушує чинне антикорупційне законодавство.

Захисник депутата у судовому засідання просив закрити провадження у зв'язку з відсутністю в діях обранця складу правопорушення. Захисник наголосив, що кредит не є доходом.

Вивчивши матеріали провадження, суд постановив визнати депутата Харківської міськради винуватим у скоєні адміністративного правопорушення та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК направило до суду 8 протоколів за дії, які містять ознаки адміністративних корупційних порушень. Чотири з них — щодо депутата Луцької міськради, який використовував свої повноваження в приватних інтересах.

Крім того, ми писали, що Україна виконала лише половину рекомендацій щодо боротьби з корупцією. З 26 рекомендацій, затверджених антикорупційною мережею ОЕСР рік тому, було виконано 18.

Додамо, НАЗК запустило систему логічного і арифметичного контролю декларацій чиновників. Система буде визначати доцільність і обґрунтованість проведення повної перевірки конкретної декларації.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду