Збив дитину та втік з місця ДТП: прокуратура взялася за водія

16:01, 20 ноября 2018
24-річному водію оголошено підозру.
Збив дитину та втік з місця ДТП: прокуратура взялася за водія
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронні органи повідомили про підозру 24-річному уродженцю Запорізької області, який у Києві на пішохідному переході скоїв наїзд на 12-річну дівчинку, після чого втік з місця ДТП та залишив дитину без допомоги, передає прес-служба Київської місцевої прокуратури.

Зазначається, що подія сталася 29 вересня 2016 року на вул. Ю. Коцюбинського. Водій автомобіля «Кіа», наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, не обрав безпечну для цієї ділянки швидкість руху та не зреагував на раптову появу на дорозі неповнолітньої дівчинки. Як наслідок, водій зачепив дитину правою боковою частиною автомобіля.

Внаслідок дорожньої пригоди дівчинка зазнала легких тілесних ушкоджень, у зв’язку з чим дії водія були кваліфіковані як адміністративне, а не кримінальне правопорушення.

Разом з тим, залишення водієм постраждалої дівчинки без допомоги тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 135 КК України.

У зв’язку з цим 24-річному водію оголошено підозру за ч. 1 ст. 135 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про ДТП на трасі Київ — Ковель — Ягодин неподалік селища Клесів. Зіткнулися два легковики та один вантажний лісовоз. У результаті потрійної ДТП загинули двоє людей. 

Також ми повідомляли, що у Херсоні сталася ДТП із постраждалими. 31-річний водій вантажного мікроавтобуса не врахував дорожньої ситуації та не обрав безпечної швидкості руху, в результаті чого не впорався з керуванням, виїхав на тротуар та здійснив наїзд на стіну багатоквартирного будинку. Після цього машина спалахнула.

Крім того, у масовій ДТП на Львівщині постраждало дев'ятеро осіб. У результаті аварії тілесні ушкодження отримали водій та п’ятеро пасажирів мікроавтобуса, з яких троє дітей віком 14, 7 років та піврічне немовля, а також водій та двоє пасажирів легковика, одна з яких — одинадцятирічна дівчинка.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді