Багато постраждалих: викрили масштабну аферу під виглядом «чудодійних ліків» для пенсіонерів

08:45, 15 декабря 2018
Під виглядом інноваційних препаратів літнім людям за величезні гроші продають дешеві дієтичні добавки.
Багато постраждалих: викрили масштабну аферу під виглядом «чудодійних ліків» для пенсіонерів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шахраї знову дурять стареньких людей і під виглядом нових інноваційних препаратів, що допоможуть повернути здоров'я, продають звичайні харчові добавки, які не мають ніяких лікувальних властивостей. За це беруть у пенсіонерів десятки тисяч гривень. Про це повідомляє ТСН.

У свої 90 Олена Лугова зберегла здоровий глузд та почуття гумору, підводить лише здоров'я: болять ноги, але найбільше турбує зір. Вона зверталася до багатьох лікарів, а ті лише розводили руками. Аж раптом вселила надію реклама препарату по радіо.

Жінка зателефонувала, чоловік представився лікарем, вислухав усі скарги і запропонував новий препарат, якого немає в аптеках. Він обіцяв, що завдяки лікам зір повернеться, але коштуватиме недешево – однак для Олени Іллівни зробить знижку. Гроші, які відкладала на санаторій, пенсіонерка віддала кур'єру, а він замість чудодійного препарату за 14 300 гривень приніс дієтичні добавки, котрі в інтернеті коштують 250 гривень. Після цього телефон продавця перестав відповідати на виклики.

Однак залишився фіскальний чек із печаткою, а на ній – ідентифікаційний код та прізвище власника. У реєстрі фізичних осіб-підприємців знаходимо ім’я: Олександр Бондаренко. Указане й місце проживання, але вдома нікого немає, а сусіди кажуть, що чоловік живе неподалік. Син Дмитро все заперечує – каже, батько не торгує медикаментами і харчовими добавками.

Юристи кажуть, що шанси покарати недобросовісного підприємця невеликі, адже пенсіонерку ніхто не змушував купувати препарати, а те, що їй привезли не те, що обіцяли, складно довести. «Тебе обманювали, наприклад, як? По телефону? Запису телефонної розмови нема. Як ти можеш довести, що тебе обманули? Не можеш ти це довести», - каже юрист Михайло Ілляшев.

Фахівці кажуть, що таких ошуканих тисячі, бо старенькі люди дуже довірливі. Людмила Дибко теж повірила шахраям, які обіцяли вилікувати зір, і віддала більше 20 тисяч гривень. «Заговорили мене. Задурили, компліментів наговорили. Я ще даю вісім тисяч, а потім іще чотири», - зізнається ошукана жінка. Пігулки вона приймала, але зір так і не повернувся.

Фармацевти коментують: добре, що не стало гірше, адже до таких дієтичних добавок слід ставитися з обережністю. «БАДи не можна використовувати з лікувальною ціллю. Це виключно харчові продукти, харчові добавки, які сьогодні використовуються для поширення в певних раціонах харчування», - каже директор аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що співробітницю Ощадбанку звинувачують у шахрайстві. Провідного економіста однієї з філій Закарпатського обласного управління ПАТ «Ощадбанк» підозрюють у вчиненні шахрайських дій, внаслідок яких пенсіонери не дорахувались коштів на своїх банківських картках.

Також ми повідомляли, що на Кіpовогpадщині диpектоpку туpистичного агентства підозpюють у шахpайстві пpи оpганізації туpистичних поїздок за коpдон.

Ще раніше стало відомо, що у Вінницькій області правоохоронці викрили трьох осіб, які шахрайським шляхом заволоділи продукцією сільськогосподарських товаровиробників на території декількох областей.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси