Небезпечну банду шахраїв затримали на Вінниччині

07:25, 9 ноября 2018
Сума збитків становить близько 5 мільйонів гривень.
Небезпечну банду шахраїв затримали на Вінниччині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вінницькій області правоохоронці викрили трьох осіб, які шахрайським шляхом заволоділи продукцією сільськогосподарських товаровиробників на території декількох областей. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Прокуратурою Вінницької області та слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області викрито міжрегіональну злочинну групу, яка шахрайським шляхом упродовж 2018 року заволоділа майном — продукцією сільськогосподарських товаровиробників на території декількох областей», — йдеться у повідомленні.

Сума заподіяних збитків становить близько 5 млн гривень.

В поліції Вінницької області повідомили, що зловмисники затримані в Одесі та Києві. Серед затриманих — організатор злочинних оборудок.

За місцем проживання зловмисників слідчими-детективами проведені санкціоновані обшуки, вилучені засоби комунікації, документи на фіктивні підприємства та інші речові докази, які свідчать про їх причетність до вчинення злочинів на території України.

Документування злочинної діяльності групи тривало декілька місяців в рамках відкритого кримінального провадження за ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

За попередньою інформацією слідства, зловмисники, зловживаючи довірою сільгосппідприємців та шляхом підробки документів, привласнювали зерно сільгоспвиробників у великих розмірах. Так, шахраї взяли у двох потерпілих мешканців Вінницького району під приводом купівлі зерна 108 тоннами гречки та не розрахувалися.

Затримали підозрюваних під час проведення чергової злочинної оборудки — зловмисники заволоділи близько 150 тоннами зерна кукурудзи та соняшника у підприємця з Хмельниччини.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Івано-Франківську правоохоронці затримали трьох членів небезпечної банди шахраїв, котрі збагачувалися на незаконній оцінці майна. Правоохоронці задокументували більше 10 фактів отримання ними неправомірної вигоди. За видачу документів, що посвідчують купівлю-продаж транспортних засобів та за фальсифікацію актів технічного стану транспортних засобів, фігуранти одержали від суб’єктів декларування понад 60 тисяч гривень.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду