Вбивство Катерини Гандзюк: з'явилися нові подробиці

07:10, 9 ноября 2018
Смерть активістки, яка критикувала діяльність місцевих правоохоронців, викликала серйозний резонанс у суспільстві.
Вбивство Катерини Гандзюк: з'явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Загибель херсонської активістки Катерини Гандзюк стала «квінтесенцією так званого полювання на активістів»: лише за рік сталися десятки нападів. Про це пише «Новое время».

Ця неоголошена війна не є єдиною спланованою акцією, як часто не пов'язані одне з одним її жертви і виконавці атак. Але схожі підсумки — правоохоронці не поспішають встановлювати і затримувати злочинців, а замовників і поготів не шукають.

Зазвичай подібні злочини обмежувалися хуліганством. Але чим далі, тим більш грізними були наслідки атак. А потім почали з'являтися і справжні жертви. Однією з них стала Гандзюк.

У різних містах країни відбулися акції протесту біля управлінь МВС, на яких учасники мітингу вимагали від правоохоронців встановити не тільки виконавців, а й замовників вбивства.

Аналогічні заклики озвучили диппредставництва США, Великої Британії, Канади, Швеції, Німеччини та Франції, а також міжнародні організації.

У результаті 6 листопада Президент Петро Порошенко відзвітував, що справа розслідується. Верховна Рада тоді ж створила спеціальну слідчу комісію з метою розібратися в смерті Гандзюк та в інших епізодах полювання на активістів. І того ж дня генпрокурор Юрій Луценко оголосив, що готовий піти у відставку.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що правоохоронні органи опублікували відео свідчень чоловіків, яких підозрюють в причетності до замаху на активістку з Херсона Гандзюк.

Крім того, ми писали, що у Херсоні 7 листопада розлючені активісти, незадоволені розслідуванням вбивства активістки, закидали фаєрами і розмалювали будівлю головного управління Нацполіції.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва