Смертельна трагедія з мирними жителями трапилась на Донбасі

06:00, 7 января 2019
Люди померли на двох різних КПВВ.
Смертельна трагедія з мирними жителями трапилась на Донбасі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У суботу, 5 січня, на Донбасі на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) «Станиця Луганська» і «Майорськ» в очікуванні переходу з окупованих районів на підконтрольну Україні територію померли 2 людини, передає прес-центр штабу ООС у Facebook.

Зазначається, що перша трагедія трапилася о 9.45 в сервісній зоні на КПВВ «Станиця Луганська». При оформленні документів на перехід 65-річному чоловікові, який незадовго до цього підійшов до КПВВ, стало погано зі здоров'ям, і він втратив свідомість.

«Негайно українськими прикордонниками були викликані медичний представник Червоного Хреста і карета швидкої допомоги. На жаль, з прибуттям лікарів, їм залишалося лише констатувати смерть чоловіка. Попередній діагноз: зупинка серця», - йдеться в повідомленні.

Об 11.00 на КПВВ «Майорськ» 79-річна жінка, яка прибула з тимчасово окупованих територій, поскаржилася українським прикордонникам на погіршення стану здоров'я. Оперативно прибулі співробітники однієї з профільних громадських організацій з надання медичної допомоги провели термінові реанімаційні заходи, але не змогли врятувати життя людини.

«Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг і неорганізованості в роботі КПВВ в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, серед яких, в основному люди похилого віку. Люди прямують за пенсіями і соціальними виплатами, проте цей шлях іноді небезпечний», - підкреслили в прес-службі.

Українська сторона СЦКК закликала окупаційну адміністрацію і збройні формування РФ «не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права щодо забезпечення сприятливих умов для здоров'я і життя цивільного населення». 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що за добу за 24 грудня, окупанти на Донбасі сім разів застосували заборонене згідно мінським домовленостями озброєння. Три українських бійця отримали поранення.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду