Порятунок зниклого у Карпатах туриста: рятувальники повідомили подробиці операції

01:00, 12 января 2019
До пошуків було залучено 48 рятувальників та ще півсотні спецтехніки.
Порятунок зниклого у Карпатах туриста: рятувальники повідомили подробиці операції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомили IA ZIK в прес-службі ДСНС Закарпаття, зниклого туриста шукали за допомогою авіації. Зробили це тільки 10 cічня, адже до того видимість в горах була надзвичайно поганою: місцями через хуртовини було видно не далі ніж на 2-3 метри. Тому шукали заблукалого туриста переважно пішки та на снігоходах.

До спецоперації було залучено 48 рятувальників та ще півсотні спецтехніки. Крім того, до пошуків було залучено і службових собак з кінологічного центу. Собаки тримали слід 10 кілометрів, далі в горах через сильні снігопади і хурделицю слід втратили. Згодом задіяли безпілотні літальні апарати.

Крім того, задіювали і спецслужби, яким вдалося відслідкувати координати телефону Ігоря Грищенка в ті два рази, коли турист на кілька секунд виходив на зв’язок. Першого разу рятувальники не знайшли за вказаними координатами чоловіка, але натрапили на свої ж сліди, що означало, що в цьому місці вони вже були. Вдруге заблукалого чоловіка все ж вдалося знайти за координатами, він був у будиночку лісівника на Боржавському хребті.

«Я чула його голос в телефоні, він був бадьорим. Коли його знайшли рятувальники, він був у задовільному стані, і зустрів їх сам, на ногах. Зараз Ігорем опікуються медики. ДСНСівці спустили його з гори і передали до швидкої допомоги. Поки результатів обстежень немає, але чоловік при свідомості і розмовляє з рідними», —  зазначає речниця ДСНС Закарпаття Наталія Батир.

Як відомо, пошуки тривали майже цілодобово. Зупиняли спецоперацію лише на кілька годин вночі, адже погода зовсім не сприяла нічним пошукам. Крім того, Ігоря Грищенка шукали і колеги з Києва.

Професійні лижники, екстремали, маючи відповідне екіпірування та досвід, теж виходили в гори для порятунку колеги. Також до спецоперації були залучені і лісівники двох районів Міжгірського та Свалявського, адже саме лісівники добре знаються на місцевості і оцінюють потенційно небезпечні місця. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під час пошуків зниклих в Різдво туристів вдалося розшукати зниклого громадянина Словаччини.

Крім цього, була інформація, що рятувальники виявили в Карпатах тіло одного зі зниклих туристів.

Також під час рятувальної операції в Карпатах були знайдені двоє заблукалих туристів.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України