Проблеми з деклараціями: НАЗК повідомило НАБУ, НПУ та ДБР щодо посадовців

10:44, 24 января 2019
В деклараціях п’яти посадовців ви’явлені ознаки кримінального правопорушення.
Проблеми з деклараціями: НАЗК повідомило НАБУ, НПУ та ДБР щодо посадовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції в деклараціях п’яти посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією, — умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, передає прес-служба НАЗК.

Недостовірну інформацію у деклараціях подали: депутат Ірпінської міської ради Оверко Ігор Іванович, депутат Одеської міської ради Кісловський Олексій В’ячеславович, начальник відділу слідчого управління Національної поліції в Донецькій області Кіор Олег Володимирович, заступник начальника відділу митного оформлення Київської міської митниці ДФС Ніколаєнко Олег Михайлович, провідний спеціаліст Управління з контролю за використанням та охороною земель Держгеокадастру у Львівській області Іванчук Оксана Володимирівна.

Так, встановлено, що Ігор Оверко у звітному 2016 році відчужив 412 об’єктів нерухомості, однак недостовірно вказав дохід, отриманий від таких правочинів.

Депутат також не задекларував 3 власні земельні ділянки в місті Ірпінь та недостовірно вказав дохід дружини.

Загалом встановлено відображення у декларації посадовця недостовірних відомостей на суму понад 2,9 млн грн.

Олексій Кісловський, подаючи декларацію за 2016 рік, не задекларував корпоративні права у господарському товаристві. Сума внеску депутата до статутного капіталу товариства становить 450 тис. грн.

Про ознаки кримінальних правопорушень депутатів Національне агентство повідомило Національну поліцію, надіславши затверджені на засіданні обґрунтовані висновки.

Олег Кіор у декларації за 2015 рік не вказав дохід дружини від зайняття підприємницькою діяльністю в сумі 850 тис. грн.

Відповідний обґрунтований висновок направлено до Національного антикорупційного бюро.

Дохід дружини від зайняття підприємницькою діяльністю посадовець не вказав і в декларації за 2016 рік. Також не задекларував дохід у вигляді допомоги при народженні дитини.

Загалом встановлено недостовірні відомості у декларації посадовця за 2016 рік на суму 788 тис. грн.

Обґрунтований висновок направлено до Держаного бюро розслідувань та Генеральної прокуратури.

Олег Ніколаєнко не вказав у декларації за 2015 рік свою заробітну плату, недостовірно вказав дохід від продажу автомобіля та не задекларував два господарські товариства, власником одного з яких є він, а іншого — дружина.

У декларації посадовця встановлені недостовірні відомості на загальну суму понад 769 тис. грн.

Господарські товариства посадовець не вказав і у декларації за 2016 рік.

Про виявлені ознаки правопорушення повідомлено Національну поліцію та Генеральну прокуратуру.

Оксана Іванчук не задекларувала свої та членів сім’ї корпоративні права у 6-ти господарських товариствах, свою заробітну плату, а також доходи батька.

Загалом у декларації посадовця встановлені недостовірні відомості на суму 1, 23 млн грн. Обґрунтований висновок направлено до Національного антикорупційного бюро.

У НАЗК нагадали:  відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 - 1 Кримінального кодексу України та передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Національне агентство також зазначило, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, коли не подається річна декларація про майновий стан і доходи.

Крім того, сектор з питань запобігання та виявлення корупції Державної установи «Центр пробації» інформував, що з 1 січня 2019 року, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-VII, розпочався черговий щорічний етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва