Конфлікт інтересів: НАЗК внесло приписи главам двох міністерств

11:05, 13 февраля 2019
Приписи були внесені міністру освіти і науки Лілії Гриневич, а також міністру економічного розвитку Степану Кубіву.
Конфлікт інтересів: НАЗК внесло приписи главам двох міністерств
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» шістьом посадовцям. Про це у середу, 13 лютого повідомила прес-служба НАЗК.

Зокрема, внесено припис міністру освіти і науки України Лілії Гриневич стосовно голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, який не вжив передбачених Законом заходів зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів у Юрія Кана, колишнього начальника Херсонського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, у прямому підпорядкуванні якого перебувала його дружина.

Також внесено припис першому віце-прем’єр-міністру України — міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву стосовно Катерини Охотницької, яка, виконуючи обов’язки директора ДП «Інститут підготовки кадрів промисловості», не повідомила про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою з матір’ю, що є порушенням вимог п. 2 ч. 1 ст. 28 Закону.

Ще один припис внесено голові Підгаєцької районної ради Тернопільської області Ірині Баран стосовно головного лікаря Підгаєцької центральної районної комунальної лікарні Ігоря Кушніра через неврегульований потенційний конфлікт інтересів, зумовлений наявністю у нього приватного інтересу у сфері виконання службових повноважень, зумовленого особистими, сімейними стосунками: у цій же лікарні працює його дружина.

Крім того, Національне агентство внесло приписи Каховському міському голові, очільникові виконавчого комітету Каховської міської ради Херсонської області Андрію Дяченку, Юрковецькому сільському голові, який очолює виконавчий комітет Юрковецької сільської ради, Анатолію Рапацькому та голові Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу, які порушили вимоги ч. 4 ст. 12 Закону України «Про запобігання корупції» і не надали інформацію та документи на запит Національного агентства.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК виявило в деклараціях посадовців недостовірні відомості на 8,6 млрд грн. У сфері фінансового контролю в 2018 році Нацагентство направило обґрунтованих висновків: до НАБУ — 40, Національної поліції — 178 і до органів прокуратури — 36.

Також ми повідомляли, що НАЗК склало адмінпротоколи щодо суддів, поліцейських і прокурорів. Зокрема, складено протокол стосовно судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Нагорянського, який несвоєчасно повідомив про суттєві зміни в майновому стані.

Ще раніше Нацагентство виявило ознаки корупційного злочину в декларації депутата Верховної Ради Богдана Дубневича. До НАБУ передано обґрунтований висновок про ознаки правопорушення за ст. 366-1 Кримінального кодексу.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду