НАЗК виявило недостовірні дані в декларації депутата Верховної Ради

12:25, 6 февраля 2019
До НАБУ передано обґрунтований висновок про ознаки правопорушення за ст. 366-1 Кримінального кодексу.
НАЗК виявило недостовірні дані в декларації депутата Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції були прийняті рішення про затвердження результатів повних перевірок декларацій 7-ми осіб. Перевірки стосовно цих декларантів були розпочаті на підставі звернень про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, отриманих від правоохоронних органів, громадських організацій та фізичної особи. Про це у середу, 6 січня, повідомляє прес-служба НАЗК.

Зокрема, здійснені перевірки декларацій двох народних депутатів, які були розпочаті за інформацією громадської організації та правоохоронного органу.

Йдеться про декларації, які були подані:

  • Богданом Дубневичем за 2016 рік (виправлену),
  • Павлом Різаненком за 2015 та 2016 роки.

Так, відомості, зазначені у зверненні про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, були підтверджені стосовно декларації за 2016 рік, поданої Богданом Дубневичем. Відповідно складений обґрунтований висновок щодо правопорушення, пов’язаного з корупцією, який буде направлено до НАБУ (ст.  366-1 ККУ).

Інформація, викладена у зверненні щодо декларацій, поданих Павлом Різаненком, не була підтверджена перевіркою Національного агентства.

Також прийняті рішення про затвердження результатів повних перевірок декларацій, поданих:

  • суддею Кіровського районного суду міста Кіровограда Іриною Антиповою за 2015 та 2016 роки,
  • депутатом Краматорської міської ради Донецької області Лілією Кісліциною за 2016 рік,
  • заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директором департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайлом Лисенком за 2015 та 2016 роки,
  • старшим оперуповноваженим з особливо важливих справ Управління захисту економіки в Миколаївській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олегом Першиним за 2016 рік та період перед його звільненням з посади у 2017-му,
  • депутатом Варвинської районної ради Чернігівської області Олегом Ященком за 2016 рік.

За результатами перевірок інформацію, зазначену в зверненнях, було частково підтверджено щодо 3-х посадовців, стосовно 2-х посадовців відомості підтверджені не були.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК призупинило перерахування коштів для політсили «Опозиційний блок». Таке рішення було прийняте на підставі ухвали Окружного адміністративного суду Києва стосовно заборони суб’єктам державної реєстрації здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів цієї політичної партії.

Також ми повідомляли, що НАЗК повідомило НАБУ і поліцію про недостовірні дані у деклараціях посла України в Ірані Сергія Бурдиляка та депутата Чернівецької міської ради Ромео СкрипиПосадовці подали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Ще раніше НАЗК в деклараціях п’яти посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією, — умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду