НАЗК призупинило перерахування коштів Опозиційному блоку

14:57, 1 февраля 2019
Рішення прийняте до з’ясування та усунення політичною партією певних обставин.
НАЗК призупинило перерахування коштів Опозиційному блоку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Через взаємовиключні вимоги представників партії «Опозиційний блок» та судову заборону НАЗК призупинило перерахування коштів цій політичній силі, передає прес-служба Національного агентства.

Рішення про призупинення перерахування коштів державного бюджету на фінансування політичної партії «Опозиційний блок» у І кварталі 2019 року ухвалено сьогодні після надходження офіційних звернень представників політичної партії «Опозиційний блок» щодо здійснення перерахування коштів державного фінансування та утримання від такого перерахування, а також ухвали Окружного адміністративного суду Києва стосовно заборони суб’єктам державної реєстрації здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів політичної партії «Опозиційний блок».

Так, від «Опозиційного блоку» до НАЗК надійшли листи з підтвердженням реквізитів окремого рахунку для отримання бюджетного фінансування та листи з проханням до Національного агентства утриматися від перерахування розподілених коштів на цей же рахунок.

НАЗК є головним розпорядником коштів за програмою «Фінансування статутної діяльності політичних партій» та здійснює державний контроль за законним та цільовим використанням політичними партіями коштів, виділених з державного бюджету на фінансування їх статутної діяльності. НАЗК несе відповідальність за управління та контроль за використанням коштів державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій.

Наразі Національне агентство вважає, що наявні суперечності у листах представників політичної партії, а також надіслана копія ухвали Окружного адміністративного суду Києва щодо заборони суб’єктам державної реєстрації та всім приватним і державним нотаріусам здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів політичної партії «Опозиційний блок» є достатніми підставами для призупинення перерахування цій партії коштів, наданих з державного бюджету на фінансування її статутної діяльності. Рішення прийняте до з’ясування та усунення політичною партією обставин, що зумовили призупинення перерахування коштів державного фінансування.

У НАЗК нагадали, що відповідно до рішення НАЗК від 25.01.2019, сума коштів, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичної партії «Опозиційний блок» у І кварталі 2019 року, становить 15 489 725,00 грн. Всього на фінансування статутної діяльності політичної партії «Опозиційний блок» у 2019 році передбачено 61 959 000,00 гривень. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК розподілило кошти на фінансування політичних партій у 2019 році.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції при перевірці декларацій надзвичайного і повноважного посла України в Ірані та депутата Чернівецької міської ради виявило ознаки кримінальних правопорушень. 

Також нам стало відомо,  коли не подається річна декларація про майновий стан і доходи.

Додамо, НАЗК повідомило, що на офіційній сторінці НАЗК у Facebook почастішали випадки публікацій суб’єктами декларування у відкритих коментарях власних персональних даних.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки