Проблеми з деклараціями: посол та депутат подали недостовірні відомості

10:35, 29 января 2019
НАЗК вже повідомило про це НАБУ та поліцію.
Проблеми з деклараціями: посол та депутат подали недостовірні відомості
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції при перевірці декларацій надзвичайного і повноважного посла України в Ірані та депутата Чернівецької міської ради виявило ознаки кримінальних правопорушень, передає прес-служба НАЗК.

Посадовці подали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Так, дипломат Сергій Анатолійович Бурдиляк у деклараціях за 2015 та 2016 роки недостовірно вказав вартість квартири у м. Києві, не задекларував власні корпоративні права в господарському товаристві та недостовірно зазначив інформацію про доходи членів сім’ї. Крім того, в декларації за 2016 рік посадовець не задекларував корпоративні права дружини та недостовірно вказав суму своєї заробітної плати. Загалом встановлено недостовірні відомості у кожній декларації дипломата на суму понад 1,2 млн грн, про що повідомлено Національне антикорупційне бюро.

У декларації за 2016 рік депутата Ромео Титусовича Скрипи відсутня інформація про його корпоративні права, дохід від  продажу нерухомого майна, а також інформація про здійснення видатку на придбання квартири. Загалом уповноважені особи Національного агентства встановили декларування депутатом недостовірних відомостей на суму понад 670 тис. грн. Обґрунтований висновок щодо ознак кримінального правопорушення направлено до Національної поліції.

Відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 - 1 Кримінального кодексу України та передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, коли не подається річна декларація про майновий стан і доходи.

Крім того, національне агентство з питань запобігання корупції в деклараціях п’яти посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією, — умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва