Обвинувачуваному у держзраді екс-голові МОЗ Криму Дніпровський райсуд Києва продовжив арешт

14:40, 19 февраля 2019
Адвокат обвинувачуваного подав клопотання про відвід суддів.
Обвинувачуваному у держзраді екс-голові МОЗ Криму Дніпровський райсуд Києва продовжив арешт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Екс-міністру охорони здоров'я Криму Петру Михальчевському, обвинуваченому в державній зраді і сепаратизмі, Дніпровський районний суд Києва 18 лютого продовжив утримання під вартою на два місяці. Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Відомо, що питання про продовження запобіжного заходу на судовому засіданні порушила головуюча суддя. У свою чергу адвокат Михальчевського Валентин Рибін подав клопотання про відвід суддів.

«Він обґрунтував необхідність такого кроку тим, що суддівська колегія, на його думку, продемонструвала упередженість, коли порушила питання продовження арешту замість прокурора. Заслухавши захисника, судді відхилили його клопотання про свій відвід», — йдеться у повідомленні.

Прокурор попросив залишити Михальчевського в СІЗО. За його словами, продовження тримання під вартою є необхідним, через обґрунтованість звинувачень на адресу екс-міністра. Адвокат екс-голови МОЗ Криму подав альтернативне клопотання і попросив перевести його клієнта під домашній арешт.

«Він обгрунтував його тим, що показання свідків і розглянуті матеріали справи не підтверджують провини його клієнта. Сам Михальчевський також попросив відпустити його під домашній арешт і серед іншого заявив, що в СІЗО йому «не надають належну медичну допомогу», — йдеться у матеріалі.

В результаті суддя відхилила клопотання захисту і залишила Михальчевського в СІЗО до 18 квітня. Вона зачитала лише резолютивну частину рішення, тому на підставі чого воно було ухвалене — поки невідомо. Повний текст рішення буде зачитано пізніше.

Наступне засідання суду призначене на 28 лютого.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховний Суд скасував постанову про звільнення Валерія Чорнобука з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області. В даний момент суддя перебуває під арештом у справі про держзраду.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва