Масштабні розкрадання у Полтаві: копи підозрюють міську владу

06:45, 1 марта 2019
Слідчі перевіряють банківські рахунки низки ФОПів-підрядників щодо ремонту ліфтів.
Масштабні розкрадання у Полтаві: копи підозрюють міську владу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі полтавського відділу національної поліції перевіряють банківські рахунки низки ФОПів-підрядників щодо ремонту ліфтів. Правоохоронці вважають, що через них просто «проходили» кошти, а роботи проводили інші люди. Про це повідомила журналістка Ірина Салій з посиланням на Державний реєстр судових рішень.

З тексту ухвали слідчого судді Октябрського райсуду Алли Чуванової відомо: три ФОПи отримали від УЖКГ Полтави 47 підрядів на ремонт ліфтів. Загальна сума договорів — 15 млн грн.

Один з ФОПів, оформлений на жінку, яка займається флористикою й виготовленням прикрас, інші два — її родичі (чоловік та свекруха). Правоохоронці підозрюють, що підприємці не виконували ремонт ліфтів, тобто фактично слугували «прокладками», тому є підстава вважати, що таким чином вартість робіт була завищеною.

Хоча в ухвалі не називають прізвища ФОПів, проте їх опис ідентичний з родиною Клименків. Так, ФОП Олена Клименко зареєструвалася як підприємець у 2016 році, але дані з її сторінок у соцмережах свідчать, що вона дійсно займається флористикою. Журналістам дівчина прямо відповіла, що питанням ремонту ліфтів займається Олександр Олепір — зять депутата міськради від «Совісті України» Володимира Левченка.

Чоловік Олени, Дмитро Клименко, відкрив ФОП ще у 2015 році, хоча замовлення почав отримувати лише минулого року.  З тексту цієї ухвали відомо, що його ФОП обслуговується банком «Український капітал», що належить родинам депутатів «Совісті України» В’ячеслава Киви та Ліліани Бєлашової. Третім ФОПом є Неля Клименко, мати Дмитра. Вона зареєструвала ФОП навесні минулого року.

Суддя Алла Чуванова надала слідчим дозвіл на доступ до руху коштів на рахунках ФОПів у різних банках за 2018 рік.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада перевірить інформацію про розкрадання в Укроборонпромі.

Також слідчі Львівського територіального управління ДБР викрили факт розкрадання зі складу військової частини майна на суму 4 529 933 грн.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси