Викрадення військового майна на мільйони гривень: за справу взялося ДБР

14:42, 6 февраля 2019
Підозрюваному обрано запобіжний захід.
Викрадення військового майна на мільйони гривень: за справу взялося ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Львівського територіального управління ДБР викрили факт розкрадання зі складу військової частини майна на суму 4 529 933 грн, повідомляє прес-служба Бюро.

У листопаді 2018 року з однієї з військових частин на Львівщині невідомі особи викрали 7 тепловізійних прицілів марки ARCHER та 8 приладів нічного бачення. Оптичні прилади були виділені Україні урядом США в рамках програми міжнародної технічної допомоги.

За версією слідства, викрадення військового майна відбулося через недбале ставлення начальника складу ракетно-артилерійського озброєння до обліку та збереження ввіреного майна. Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 діб. Наразі слідчими територіального управління ДБР у Львові проводиться комплекс слідчих дій з розшуку та повернення викраденого військового майна. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Львівського гарнізону.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, чому ДБР не створює Дисциплінарну комісію.

Крім того, ми писали про те, що слідчі ДБР затримали начальника сектора виправного закладу в Полтавській області, який вимагав 6 тис. доларів США у засудженого за сприяння в умовно-достроковому звільненні.

Було на сайті й повідомлення, що слідчі ТУ ДБР у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Держприкордонслужби та його спільника, колишнього військовослужбовця ДПСУ за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Ще раніше ДБР за вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 4 тис. доларів США затримало виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в Одесі.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області