Вимагав $6000: ДБР затримало начальника сектора виправного центру

17:42, 1 февраля 2019
Чиновник був готовий посприяти в умовно-достроковому звільненні.
Вимагав $6000: ДБР затримало начальника сектора виправного центру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі полтавського теруправління ДБР затримали начальника сектора Державної установи «Хролівський виправний центр (№140)» за вимагання 6000 доларів США за сприяння в умовно-достроковому звільненні, передає прес-служба Бюро.

Начальника сектора виправного центру затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання частини неправомірної вигоди в розмiрi 3000 доларів США. Оперативний супровід здійснювало Управлінням захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Затриманому готується повідомлення про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). Слідчі ДБР у м. Полтаві будуть вносити клопотання про відсторонення особи від займаної посади на час проведення досудового розслідування.

«Хролівський виправний центр (№140)» — установа мінімального рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. У разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби та його спільника — колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби України за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Крім того, слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві спільно зі співробітниками управління Департаменту внутрішньої безпеки в Полтавській області затримано чотирьох співробітників Національної поліції, які вчинили розбійний напад на перехожого.

Також ДБР за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США затримали виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в Одесі.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області