У Києві судитимуть зухвалого екс-голову студентського самоврядування

14:15, 1 марта 2019
Зловмисник привласнив понад два мільйони гривень.
У Києві судитимуть зухвалого екс-голову студентського самоврядування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київською місцевою прокуратурою №9 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Українська асоціація студентського самоврядування». Про це повідомляє прес-служба відомства.

У прокуратурі повідомили, що у період 2013–2016 років голова громадської організації, маючи право першого підпису на фінансових документах Української асоціації студентського самоврядування, подавав до банківської установи заяви про видачу коштів для відрядження студентів за кордон для участі у заходах та на підставі цієї заяви отримав кошти у сумі понад 1,2 млн гривень.

«Допитані в ході слідства студенти показали, що у відрядження не їздили та зазначені заходи взагалі не проводились. Крім того, голова громадської організації подавав платіжні доручення до банку, на підставі яких з поточних рахунків організації на його власний картковий рахунок було перераховано понад 830 тис. грн. Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України», — йдеться у повідомленні.

Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Київська місцева прокуратура №7 спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ викрила групу осіб, які шляхом використання підроблених документів заволоділи нерухомістю громадян і територіальної громади Києва.

Крім того, у Харкові прокуратура направила до Московського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка, підозрюваного у шахрайстві з нерухомістю.

Додамо, що прокуратура Миколаївської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358  КК України стосовно колишньої працівниці Казанківського відділення Ощадбанку.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду