Обстріл Голосіївського райсуду Києва: в РСУ розкрили нові подробиці

15:35, 14 марта 2019
Нападники здійснили більше 10 пострілів по будівлі суду. Стріляли з дистанції в кілька десятків метрів.
Обстріл Голосіївського райсуду Києва: в РСУ розкрили нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У напрямку будівлі Голосіївського районного суду Києва невідомий нападник (чи нападники) здійснив більше 10 пострілів з пістолета. Про це у четвер, 14 березня на своїй сторінці в Facebook повідомив голова комітету з питань дотримання етичних норм Ради суддів України Єгор Краснов.

«Щодо ситуації з нападом на Голосіївський районний суд Києва 12 березня. 13 березня суд відвідали представники Ради суддів України. Коротко можна сказати про таке. Всього по будівлі суду невідомий чи невідомі здійснили більше 10 пострілів, за попередніми висновками, з пістолета. Стрільба велася по тильний частині будівлі суду, яка виходить вікнами до парку. Стріляли, вірогідно, з дистанції в кілька десятків метрів по другому та третьому поверхах, намагаючись влучити у вікна.

Яка мета нападу на суд — невідомо. Є кілька версій — як хуліганські мотиви, так і свідомий «натяк» суддям.

Зараз усе залежить від дій Національної поліції. Поліція, є таке враження, не вважає розшук нападника, так би мовити, безнадійною справою, тому сподіваємось, що найближчим часом злочинці будуть затримані. Втім, на жаль, є непоодинокі випадки, коли правоохоронні органи не дуже квапляться з розслідуванням злочинів стосовно судів та суддів. Така практика, у свою чергу, призводить до того, що протиправні дії відносно суддів або працівників суду час від часу повторюються.

Зі свого боку Рада суддів буде намагатися контролювати хід розслідування нападу на Голосіївський районний суд Києва».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що вранці 12 березня нападники зробили серію пострілів у стіни суду і по вікнах другого і третього поверхів будівлі.

Пізніше повідомлялося, що поліція кваліфікувала справу як хуліганство. На місці нападу працювали оперативники, проводились необхідні експертизи.

Також нам стало відомо, що голова Голосіївського районного суду Києва Наталія Чередніченко та суддя Оксана Мирошниченко повідомили Вищу раду правосуддя та ГПУ про постріли та пошкодження приміщення суду внаслідок неправомірних дій невстановлених осіб та надіслали офіційне повідомлення про втручання у здійснення правосуддя.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва