Столична чиновниця зловживала повноваженнями при закупівлях для дитячих садків

16:36, 18 марта 2019
Начальнику управління освіти Деснянської РДА оголошено підозру.
Столична чиновниця зловживала повноваженнями при закупівлях для дитячих садків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратурою міста 18 березня повідомлено про підозру начальнику управління освіти Деснянської районної в Києві державної адміністрації, яку викрито на зловживанні службовими повноваженнями, що потягнуло збитки державі на суму понад 1,2 млн гривень. Про це передає прес-служба відомства.

Встановлено, що вказана посадова особа, діючи в інтересах приватної фірми, в порушення вимог п. 4 ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі» прийняла від комерційного товариства устаткування, яке не відповідає поставленим у тендері вимогам до обладнання харчоблоків дошкільних закладів Деснянського району.

«Внаслідок допущених порушень державі завдано збитки на суму понад 1,2 млн грн. Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 cт. 364 KK України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), покарання за якою передбачає до 6 років позбавлення волі. Наразі готується клопотання про обрання посадовій особі запобіжного заходу»,  йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування вказаного кримінального провадження розпочато за матеріалами ОВЕЗ ОУ ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у Києві та здійснюється слідчими СУ ГУ НП в Києві під процесуальним керівництвом прокуратури міста. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАБУ повідомило 7 особам про підозру у заволодіння 93 млн грн державного підприємства «Укрзалізниця». Підозрювані протягом грудня 2015 — березня 2017 року організували закупівлю ПАТ «Укрзалізниця» стрілочної продукції за завищеними цінами.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва